Translator

30.7.09

ИСТИНСКИ ПРАВОСЛАВНИ СВЕШТЕНИК (1.део)

Отац Стефан Allen је био и остао верно чедо Руске Заграничне Цркве која га је својевремено примила у своја недра и одгајала га у духу Истинског Православља. У свештеника га је хиротонисао (1985.) Владика Григорије Грабе, велики православни каноничар као и дугогодишњи секретар Светог Синода РЗЦ. Његово секретарство је обухватило дуго време када су РЗЦ-ом председавала чак три од четири првојерарха - митрополити: Анастасије, Филарет и Виталије.
Отац Стефан је рођен у Римокатоличкој породици у Њу Орлеансу, Луизиана, САД. Прешао је у Истинско Православље (РЗЦ) са 26 година.
У време када су екуменистички либерали преузимали власт у РЗЦ, његова православна савест више није могла да гледа све чешћа и отворенија саслуживања РЗЦ са Званичним Светским православљем, најчешће са Српском екуменистичком Патријаршијом. Тако да је 2000 године из разлога чувања вере прешао Грчкој Истински Православној Цркви којом председава Архиепископ Хризостом (Киусис).
Сада је на дужности пароха у Грчкој цркви светог Спиридона у Детроиту, Мичиген.
Отац Стефан течно служи на Црквенословенском, Грчком и наравно на Енглеском језику. Познат је као ревносни свештеник, врсни проповедник и веома способан мисионар.

Нема коментара:

Постави коментар