Translator

27.4.10

Дом за старија лица!

Пренисимо чланак Press online:

DESPOTOVAC 16. 04. 2010

PRESS

Dom za stare se otvara u oktobru

Dom za stara lica u Despotovcu primiće stanare u oktobru, najavio je juče predsednik opštine Despotovac Mališa Alempijević (DS). Ministarstvo za rad i socijalna pitanja dalo je ovlašćenje lokalnom Centru za socijalni rad i prepustilo mu brigu o toj ustanovi

s1
<span class=Budući dom za stare"
Uskoro adaptacija... Budući dom za stare

Izgradnja Doma postala je vruća politička tema u Despotovcu nakon što je Press pisao da je zgrada preskupo plaćena, da useljenje korisnika kasni, iako je otvaranje Doma za stare označeno kao urgentno, a da je čitav posao obavljen u krugu visokih funkcionera DS-a.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, u maju počinje adaptacija objekta. U prvoj fazi biće zbrinuto od 40 do 45 korisnika koji su podneli zahtev za smeštaj, a biće zaposleno desetak radnika. U narednoj fazi biće omogućen smeštaj još 40 ili 45 korisnika i uposleno još dvadesetak radnika.

Novinarima je predočeno je da je zgradu Hirurške klinikeTrifunović", površine 2.035 kvadrata, za formiranje Doma za stara lica kupilo Ministarstvo za socijalnu politiku i rad u avgustu 2008. godine po ceni od 1.310 evra po kvadratu ili oko 200 miliona dinara, odnosno tadašnjih 2,6 miliona evra. Dr Bratislav Trifunović, vlasnik privatne klinike, koju je prodao za budući dom za stare kaže da je u Direkciju za imovinu Srbije pozvan 6. avgusta 2008. da potpiše ugovor o prodaji objekta.

s2
<span class=
Čvrsta obećanja... Čelnici Despotovca

- Još uvek mi sav novac nije isplaćen, ali ne pada mi napamet da tužim državu - rekao je Trifunović koji je predsednik despotovačkih demokrata i član GO te stranke. On je u vreme prodaje klinike bio predsednik SO Despotovac. Zaposlen je na Vojnomedicinskoj akademiji. Dr Trifunović je dodao da je Domu za stara lica donirao 90 odsto nameštaja klinike.

- Negde u isto vreme kad i klinikaTrifunović" hotel na stadionu FKSloga" u Despotovcu je procenjen na 1.239 evra po kvadratu. Ni u jednom delu postupka nije učestvovala DS i smatram da je procena niža od realne vrednosti klinike - rekao je dr Trifunović.

I