Translator

25.2.10

Пар питања за емиграцију! Волите ли Србију ? Да ли сте православни? Желите ли добро вашој и нашој деци?


Текст који сам поставио на facebook
Драга браћо и сестре из емиграције позвали сте ме у Вашу групу. Искрено част ми је што је мој деда био четник у Динарској како се то звало дивизији ако не грешим, али браћо и сестре, то је историја. Данашња СПЦ је органски члан свим масонских творевина које су и онда издале и краља и Дражу и све отаџбинске покрете. Та СПЦ је са Германом била у блиској вези са Титом и школовала младе комунисте да обуку мантију (манастир Крка је био гнездо ОЗНЕ) и да улију отров у рањену СПЦ, јер чистке после другог рата које су направили комунисти равне су геноциду. Нема града који није изгубио пар хиљада домаћина, свештеника, интелектуалаца после II светског рата. Али, шта се дешава? Емиграција је на првом месту изгубила време док се снашла, што је и разумљиво, затим се један део обогатио што је опет разумљиво али ми није јасно да данашња емиграција уопште није заинтересована за Србију и смрт која се над њу надвила. Као никада до сада Србији треба помоћ. СПЦ као чланица екуменске заједнице редовно се молитвено састаје са инославнима, и то неретко у друштву потомака наше родољубиве емиграције. Српска Истински Православна Црква, која има апостолско пријемство од Руске Заграничне Православне Цркве у време светога Филарета филаделфијскога, овде покушава да сачува шта се сачувати може. Дакле као људи који живите ван Србије, знате како велелепне храмове имају и грци и руси и румуни и бугари, који су такође ИПЦ. Само срби не маре за светосавски завет или клетву, како Вам више одговара и праве се да им није јасно шта је то СИПЦ. Пристајете уз СПЦ јер је богата и неправедно себе назива православном мада се одрекла и канона и јеванђеља. Као чеда светосавска нити вас молим, нити вам шта тражим. Пишем вам, а савест нек вам да сва објашњења. Желите ли папазанију екуменизма или желите ову српску децу, вашу фамилију и Србију да помогнете?
Ми можемо Богу да се молимо и без Вас. Да ли Ви можете без нас, Христове СИПЦ !?!
Није патриотизам декларативне приредбе, окретање славских колача и такмичење у србовању на домаћим весељима где просипате новац којим би могли исхранити колико људи? СИПЦ се моли по подрумима и баракама. Ако не знате какве храмове други народи имају радо ћу вам послати фотографије. Да не буде да нас је Тито два пута поразио.!!!
Војно помоћу издајничке Европе и духовно помоћу издајничке екуменске СПц и Вас не заинтересоване деце србске. Ваш доброжелатељ, свештеник Стефан.